Skip to main content

Ontdek in november een mooi programma vol kunst, film, boeken en creativiteit! Van de prachtige tentoonstelling ‘Africa Supernova’ in Kunsthal KAdE tot onvergetelijke filmavonden bij Pathé. Laat je inspireren door schrijvers Özcan Akyol en Anna van den Breemer, en maak samen met je peuter een betoverende reis door de wereld van kunst en creativiteit bij Scholen in de Kunst. En vergeet niet om 10 februari 2024 in je agenda te zetten voor een spectaculaire avond in het Eemhuis! Lees verder voor meer informatie over deze geweldige events op het Eemplein.

Kunsthal KAdE

Wist je dat Kunsthal KAdE elke zondag van 13.00 tot 14.00 uur een openbare rondleiding aanbiedt tijdens de ‘Africa Supernova’ tentoonstelling?

Iedereen is welkom om deel te nemen aan deze rondleiding, waarin dieper wordt ingaan op het verhaal achter de tentoonstelling, de thema’s en de kunstenaar zelf. Het beste deel? De instaprondleidingen zijn gratis voor bezoekers met een geldig entreekaartje. Reserveren is niet nodig, maar zorg ervoor dat je op tijd bij de balie bent, want er is plaats voor maximaal 12 personen!

Meer informatie.

Pathé

In november is Pathé Amersfoort jouw filmbestemming met een mix van nieuwe releases en klassiekers die je niet wilt missen. Hier zijn de drie must-sees voor deze maand:

  1. Hunger Games Marathon: Op 15 of 19 november kun je bij Pathé genieten van The Hunger Games Marathon, waarin alle voorgaande delen van The Hunger Games worden vertoond. En alsof dat niet genoeg is, kun je als een van de eersten de nieuwe film in deze franchise zien: The Hunger Games: The Ballad of Songbirds & Snakes.
  2. Wish: Ervaar de magie van de gloednieuwe, epische, geanimeerde musicalfilm van Walt Disney!
  3. Lord of the Rings: In het Pathé Classics-programma keren de meest geliefde films aller tijden terug naar het witte doek. En wat dacht je van de epische Lord of the Rings-trilogie? Hell yeah!

Bibliotheek het Eemhuis

Özcan (Eus) Akyol en Anna van den Breemer komen samen naar Bibliotheek het Eemhuis voor een bijzondere avond! Op zaterdag 18 november delen ze tijdens Heel Nederland Leest inzichten over hun nieuwe boeken, ‘Afslag 23’ en ‘Het perfecte zusje,’ en vertellen ze over het leven als schrijvers in één huis.

Eus Akyol, een bekende schrijver, columnist en presentator, heeft onlangs ‘Afslag 23’ uitgebracht. Anna van den Breemer, schrijfster en journalist, staat bekend om haar populaire Volkskrantrubriek ‘Iedereen doet maar wat,’ waarin ze opvoeding behandelt. Daarnaast zijn Eus en Anna al sinds 2013 een stel en hebben ze twee kinderen. Dit mag je niet missen! Toegangskaarten zijn verkrijgbaar voor €12,50 en zijn inclusief koffie/thee en een boek van Heel Nederland Leest.

Koop hier je tickets.

Scholen in de kunst

Scholen in de Kunst verwelkomt enthousiaste ouders, kleintjes, grootouders en andere begeleiders voor een betoverende reis in de wereld van creativiteit met hun nieuwste aanbod, “Peuterkunst.” Dit is dé cursus om samen met je peuter de magische en kunstzinnige wereld te ontdekken.

In de cursus “Peuterkunst” staan avontuurlijke ontdekkingen centraal. Het atelier biedt verschillende ‘stations’ waar peuters op een speelse manier kunnen experimenteren met diverse materialen en technieken. Denk aan een verfstation waar kleuren tot leven komen, een plakstation waar de verbeelding de vrije loop kan gaan, en een kleistation waar vormen en structuren tot stand komen. Het mooiste is dat je peuter zelf kan kiezen welk station zijn of haar creatieve reis zal beginnen. Een toegewijde docent staat klaar om te observeren, aan te moedigen, en te inspireren. Ze daagt de kinderen uit, introduceert nieuwe materialen en moedigt samenwerking aan in groepjes. Zo wordt je peuter gestimuleerd om op ontdekkingstocht te gaan en de wereld om hen heen beter te begrijpen via creatieve expressie. Als volwassen begeleider speel jij een belangrijke rol als de assistent van je kleine kunstenaar. De docent voorziet je van inzichten over hoe je jouw peuter kunt ondersteunen en faciliteren zonder te sturen, terwijl ze je wijst op ontwikkelingen die je misschien zelf nog niet had opgemerkt. Tijdens de cursus houden deelnemers een Sporenboekje bij. Hierin kunnen ze ontdekkingen, ideeën en leuke uitspraken van hun peuter noteren. Op deze manier creëer je aan het eind van de cursus een persoonlijk verslag van een boeiende ontdekkingstocht vol kunst en creativiteit.

En het beste is dat je niets hoeft mee te nemen, want alle benodigde materialen, inclusief een notitieblokje, worden verzorgd. Dus kom gezellig met je peuter en maak je klaar voor een avontuurlijke reis waarin schilderen, knutselen en het verkennen van de kunstwereld centraal staan. Het plezier begint hier!

Schrijf je in.

Het Eemhuis

In 2024 viert het Eemhuis zijn 10-jarig bestaan met een spectaculair evenement: Night at the Eemhuis. Op zaterdagavond 10 februari verandert het Eemhuis na sluitingstijd in dé locatie voor een onvergetelijke avond vol entertainment en verrassingen. Droomde je altijd al van lasergamen of dansen in het Eemhuis? Nu kan het! Op elke verdieping kun je genieten van unieke activiteiten, zoals lasergamen, een silent disco, een ligconcert, poetry slam en creatieve workshops. En natuurlijk mag lekker eten en drinken niet ontbreken. We sluiten de avond af met een spetterende live dj-set. Night at the Eemhuis belooft een ongekende avond te worden, waarbij je voor één keer na sluitingstijd toegang krijgt tot dit iconische gebouw. Met een ticket kun je deelnemen aan alle activiteiten en genieten van deze bijzondere viering.

Haal hier je tickets!

Sint en Piet pret

Hij komt, hij komt! We hebben een onwijs leuk Sint en Piet pret programma op het Eemplein. Benieuwd wat voor leuks er allemaal te beleven is?