Skip to main content

Let’s rockober! In oktober zijn er weer leuke familie- en kinderactiviteiten op het Eemplein te beleven. Je hoeft je dus niet te vervelen in de herfstvakantie. Wat dacht je van het Kinderboekenfestival tijdens de Kinderboekenweek in Bibliotheek Eemland, keihard meezingen tijdens de Frozen-Sing-a-Long in de Pathé of ontdek het programma van de diversiteitsweek in Amersfoort. Dit en nog meer lees je hieronder verder.

Kunsthal KAdE

Het is je vast niet ontgaan de nieuwe tentoonstelling Africa SuperNova is nu te zien in Kunsthal KAdE. Van 24 september tot en met 7 januari kan je jezelf onderdompelen in de rijke wereld van hedendaagse Afrikaanse kunst.

Familierondleiding

Op zaterdag 14 oktober heb je de kans om de tentoonstelling samen met een deskundige museumdocent te ontdekken tijdens onze interactieve familierondleiding. Het begint om 13.00 uur en duurt tot 14.00 uur. Deelname is gratis bij een geldig entreebewijs voor KAdE. Kinderen t/m 18 jaar hebben altijd gratis toegang tot KAdE. Reserveren is niet verplicht, maar wees op tijd bij de balie, want elke rondleiding heeft plaats voor maximaal 15 personen. Noteer ook alvast zaterdag 12 december voor een andere speciale familierondleiding!

Meer informatie vind je hier.

Pathé

Na een drukke school- of werkweek lekker ontspannen met een bak popcorn in de bioscoop! Met deze drie must sees doe je dat.

  1. Killers of the Flower Moon: De nieuwe Scorsese is gebaseerd op de alom geprezen bestseller van David Grann en speelt zich af in het Oklahoma van de jaren 20. De film gaat over de seriemoord op leden van de olierijke Osage Nation, een reeks wrede misdaden die bekend werden als de Reign of Terror. Verwacht in oktober.
  2. Net als in de film: Get your girls together! Ladies Night is back op zaterdag 11 oktober. Kaartje voor deze Nederlandse musicalfilm zijn inclusief hapje, drankje en goodiebag.
  3. Frozen Sing a Long: Alle zingende Frozen fans: kom op zondag 15 of zondag 22 oktober naar de Frozen Sing-A-Long voorstelling en ontvang een klein presentje (op=op). NL gesproken.

Bekijk hier het hele programma.

Bibliotheek het Eemhuis

Op zondag 15 oktober vieren we tijdens de Kinderboekenweek het tiende Kinderboekenfestival in het Eemhuis! Een dag vol spannende avonturen met voorstellingen, optredens van geliefde kinderboekenschrijvers, boeiende speurtochten, creatieve workshops, en nog veel meer. Mis vooral niet deze twee geweldige voorstellingen: “Spinder,” over Hidde’s geheime insectenlaboratorium, en “Mijn huis is jouw huis,” waarin Pats’ moeder verliefd wordt en het huisje bij de brug steeds meer bewoners verwelkomt. Leuk voor alle kinderen van 4 tot en met 12 jaar. Haal nu je tickets.

Hier vind je meer informatie.

Scholen in de Kunst

In de Diversiteitsweek 2023, van 4 t/m 11 oktober, vieren we de 175e verjaardag van de Nederlandse grondwet met een gevarieerd programma. Ontdek de Dialoogavonden, exposities bij Scholen in de Kunst, de Bibliotheek Eemland en Kringloop Amersfoort, loop de Route van Verzoening en geniet van unieke theatervoorstellingen in Flint Theater.

175 jaar geleden introduceerde Johan Rudolph Thorbecke belangrijke wijzigingen aan de grondwet, waarmee het fundament werd gelegd voor onze democratische rechten en vrijheden. De Diversiteitsweek benadrukt het belang van inclusie en het omarmen van diversiteit in Amersfoort, waarbij we praten over onze verschillen en streven naar harmonieus samenleven.

Deelname aan de activiteiten tijdens de Diversiteitsweek is overwegend gratis en voor iedereen toegankelijk.

Bekijk hier het volledige programma.

Sint en Piet pret

Hij komt, hij komt! We hebben een onwijs leuk Sint en Piet pret programma op het Eemplein. Benieuwd wat voor leuks er allemaal te beleven is?