Skip to main content

De feestmaanden zijn begonnen en dat vieren we op het Eemplein met leuke events en activiteiten. Lees snel wat jij echt niet kan missen!

Kunsthal KAdE

Loop op 20 november van 14.30 tot 16.00 de Baksteentour en ontdek de stad Amersfoort!

Tijdens deze wandeling kom je langs bakstenen bouwwerken in de Amersfoortse binnenstad. Daarnaast zijn er in de stad tijdelijk een aantal bakstenen follies gebouwd, die natuurlijk ook bezocht worden.

De tour wordt georganiseerd in samenwerking met architectuurcentrum FASadE en de Amersfoortse Gidsen en maakt deel uit van het programma rond de tentoonstelling BAKSTEEN / BRICK in Kunsthal KAdE en de Elleboogkerk: een ode aan het bouwmateriaal, met werk van meer dan vijftig kunstenaars, architecten en ontwerpers uit binnen- en buitenland.

Koop hier je tickets.

Pathé

Wintertijd betekent tijd voor een bioscoop bezoek! Vier films die je moet zijn:

  1. Waaa! Eindelijk weer een nieuwe Marvel: Black Panther: Wakanda Forever
  2. Hij komt, hij komt: De Club van Sinterklaas
  3. Live ballet: The Royal Ballet: Een diamanten viering (16 november)
  4. Top cast alert!: Amsterdam

Tip: Cinemeniaaa in Pathé! Met korting naar de film op 2,3 en 4 november.

Bekijk hier het hele programma.

Bibliotheek het Eemhuis

Op zondag 27 november van 15.00 tot 16.00 is er een voorleesfeestje in de Bibliotheek het Eemhuis. Sinterklaas is weer in het land en daarom wordt er voorgelezen uit het boek ‘Prinses Arabella en de Sint’ van Mylo Freeman.

De verwende prinses Arabella heeft niet de geringste cadeauwens voor 5 december: ze wil Sinterklaas zelf voor Pakjesavond! En Arabella krijgt altijd haar zin. Maar hoe moet het dan met de cadeautjes voor alle andere kinderen?

Na het voorlezen wordt er samen gezellig geknutseld!

Meld je hier aan!

Scholen in de Kunst

Op zaterdag 12 november van 11.00 tot 12.00 spelen muziekleerlingen van de School voor Talent Muziek in de Espressobar van het Eemhuis.

Deze kleine bibliotheekconcertjes worden vaker gehouden en zijn gratis bij te wonen. Kom een keer luisteren, wie weet luister je wel naar een muzikaal talent in de dop!

Bekijk hier het hele programma van Scholen in de Kunst.

Sint en Piet pret

Hij komt, hij komt! We hebben een onwijs leuk Sint en Piet pret programma op het Eemplein. Benieuwd wat voor leuks er allemaal te beleven is?