Skip to main content

Sinterklaas rijdt absoluut niet stilletjes ons huisje voorbij; natuurlijk komen zij ook op het gezelligste plein van Amersfoort!. De Goedheiligman brengt een aantal bezoeken en neemt zijn pieten mee. Nieuw dit jaar is de slaapkamer van Sinterklaas in Pathé.

Naast de intocht in de Eemhaven zijn er leuke activiteiten op het Eemplein te beleven.

Intocht Sinterklaas

Op zaterdag 12 november is de intocht van Sinterklaas in de Eemhaven. Sinterklaas zal om 12.00 uur zijn opwachting maken en zal weer worden ontvangen door de Burgemeester. Ook de Sint en Pieten kunnen niet wachten om de kinderen eindelijk weer te zien na al die gekke jaren. Daar nemen ze dan ook de tijd voor! De Sint en Pieten lopen langs de Grote Koppel en Kleine Koppel om handjes te geven en natuurlijk hebben zij weer heerlijke pepernoten om uit te delen!

Sint en Piet op het Eemplein

Schikt niet als jij tijdens het boodschappen doen een verdwaalde Piet tegenkomt! De Sint en Pieten komen gezellig op bezoek bij de winkeliers op het Eemplein. Er wordt gespeeld, gezongen, gelachen, gedanst, er is tijd voor een praatje en een aai over de bol – we maken er een feestje van!

Zaterdag 26 november: 13.00 – 16.00

Zaterdag 3 december: 10.30 – 14.00

De slaapkamer van Sinterklaas

Dit jaar slaapt Sinterklaas bij de Pathé bioscoop op het Eemplein. Elke zaterdag kunnen de kinderen Sinterklaas wakker maken en ’s avonds weer naar bed brengen. Maar Sinterklaas is al op leeftijd en vergeet nog weleens wat, dus dat gaat niet altijd helemaal goed. Gelukkig zijn de Pieten en de kinderen er om Sinterklaas een beetje op weg te helpen.
Deze activiteit is op vrije inloop.

Zaterdag 12 november: 16.45 – 17.30 naar bed brengen van de Sint

Zaterdag 19 november: 09.30 – 10.00 wakker maken van de Sint

Zaterdag 19 november: 16.45 – 17.30 naar bed brengen van de Sint

Zaterdag 26 november: 09.30 – 10.00 wakker maken van de Sint

Zaterdag 26 november: 16.45 – 17.30 naar bed brengen van de Sint

Zaterdag 3 december: 09.30 – 10.00 wakker maken van de Sint

Zaterdag 3 december: 16.45 – 17.30 naar bed brengen van de Sint

De Brievenbus

Ook de brievenbus van Sinterklaas staat dit jaar in Amersfoort. Deze is te vinden bij de Pathé. Heb jij post voor Sinterklaas en doe je daar een envelop met adres en postzegel bij, dan krijg je post terug van Sinterklaas en de schrijfpieten!Sint en Piet pret

Hij komt, hij komt! We hebben een onwijs leuk Sint en Piet pret programma op het Eemplein. Benieuwd wat voor leuks er allemaal te beleven is?