Skip to main content

My oh my.. Als je het mij vraagt hebben we weer een mooi cultureel programma op het Eemplein. Voor de kids zijn er deze maand leuke workshops en activiteiten om de meivakantie door te komen. En voor de liefhebbers van film moet je in de Pathé en Bibliotheek zijn. Wil je weten waarom? Lees dan snel verder.

Kunsthal KAdE

Heb jij de tentoonstelling Ministry of Fear/Foam nog niet gezien? Dan is de meivakantie een goed moment om deze tentoonstelling nog te beleven. Je hebt tot en met zondag 7 mei, want daarna bereidt Kunsthal KAdE een nieuwe tentoonstelling voor. Vanaf 3 juni is de tentoonstelling ‘Wonderbaarlijke Wezens’ te zien bij Kunsthal KAdE. In de tentoonstelling ‘Wonderlijke Wezens’ staat deze verwondering van dieren centraal. Van teksten geschreven aan Aristoteles, tot mythische verhalen en geruchten over het nog onbekende, magische dierenrijk. De tentoonstelling stelt de vraag waarin de verwondering vandaag de dag schuilt, maar ook: welke verantwoordelijkheden hebben we als mens tegenover dieren?

Lees hier meer over de tentoonstelling Wonderbaarlijke Wezens.

Pathé

Van het filmprogramma van mei word je toch blij! Dit zijn de drie must sees van deze maand:

  1. Guardians of the Galaxy Vol. 3: Een nieuw marvelous avontuur met Peter Quinn en squad.
  2. Nick Jr. Voorjaarsbios: Exclusief bij Pathé! Leuke korte verhalen van o.a. Babyshark en Santiago van de Zee.
  3. Zomer in Frankrijk: Een gezellig avondje romcommen.

Bekijk hier het hele programma.

 

Bibliotheek het Eemhuis

Twee leuke tips voor de kids deze maand. Op dinsdag 2 mei kunnen kinderen van 9 jaar en ouder zich inschrijven voor de workshop: Korte film maken. Je ontdekt alle ins en outs over het maken van een film. Van het bedenken van een verhaal tot het monteren van je eigen film. Ben jij de nieuwe Quentin Tarantino? Meld je dan hier aan.

Ben jij niet zo van de films maar lijkt coderen, robots in elkaar zetten of websites bouwen jou iets? Op zaterdag 20 mei kunnen kinderen tussen de 7 en 17 jaar naar Bibliotheek het Eemhuis komen om, onder begeleiding van mentoren, leuke opdrachtjes en projectjes uit te voeren. Meer informatie vind je hier.

 

Scholen in de Kunst

Van maandag 24 april t/m zondag 7 mei 2023 viert Scholen in de Kunst meivakantie. Maar niet getreurd is er genoeg te doen in het Eemhuis. Kunstbrouwerij heeft voor kinderen van 4 tot en met 12 jaar een programma in de meivakantie waar je U tegen zegt! Van een springerige stokstaartjes toneel en dans workshop, je eigen sissende sokkenslang maken en een beestachtige spannende wedstrijd Minecraft bouwen. Te leuk!

Bekijk hier het hele programma en haal snel je kaartje!

Na de meivakantie staan er weer genoeg leuke activiteiten en optredens op het programma. Bekijk hier de agenda van Scholen in de Kunst.

Sint en Piet pret

Hij komt, hij komt! We hebben een onwijs leuk Sint en Piet pret programma op het Eemplein. Benieuwd wat voor leuks er allemaal te beleven is?