Skip to main content

April is chill.. Er staan deze maand weer mooie activiteiten op het programma. Wat dacht je van gratis naar het museum, een rockende battle van bands of een keihard filmprogramma? Dat is zeker wat je wilt! Lees snel verder en ontdek onze tips.

Kunsthal KAdE

Tijdens de Museumweek van 1 t/m 7 april mag jij met de Museumkaart van een ander gratis naar museums. Er wordt tijdens de Museumweek niet gecontroleerd of de kaart echt van jou is. Nee geen grap! Heb jij een Museumkaart en wil je iemand verrassen op een leuk uitje? Dit is jouw kans. Helaas kan jij zelf niet mee, want per kaart mag er 1 bezoeker naar binnen.

Bekijk hier alle voorwaarden.

 

Pathé

Dit zijn de drie must sees van deze maand:

  1. Dungeons & Dragons – Honor Among Thieves: Keiharde actie, fantasie én humor
  2. The Super Mario Bros Movie: Alle Super Mario helden komen voorbij
  3. Metallica- 72 Seasons: Sluit je aan bij de wereldwijde listening party. Ervaar als eerst het nieuwe album! (13 april)

Bekijk hier het hele programma.

 

Bibliotheek het Eemhuis

Op maandag 17 april van 20.30 – 22.00 is er weer een Vrijheidscollege in Bibliotheek het Eemhuis. In de Vrijheidscolleges wordt jong en oud geïnspireerd om na te denken over de waarde van Vrijheid. De colleges zijn geïnspireerd op de Four Freedoms van Franklin D. Roosevelt en de thema’s die dit jaar binnen deze vier vrijheiden centraal staan zijn: leven met oorlog, klimaat en slavernijverleden.

Te gast is Evgeniy Levchenko, voormalig betaald voetballer van Oekraïense afkomst. Levchenko spreekt zich uit over de oorlog in Oekraïne. Het raakt zijn vrienden, familie en hemzelf. Hij deelt wat vrijheid voor hem betekent, als Oekraïner Nederlander, en hoe we zuinig moeten zijn op onze Vrijheid.

Lees hier meer

 

Scholen in de Kunst

Op donderdag 6 april barst in Fluor de strijd los voor de titel ‘Beste Band van Amersfoort’. De vijf finalisten uit de SchoolBandBattle zijn inmiddels bekend.

Alkaline – Farel College
5 Times Chaos – Amersfoortse Berg
Blue Bicycle – JVO
S34 – Corderius College
Cemi Hendrix and the Band of Students – Amersfoortse Berg

Benieuwd welke band er met de winst vandoor gaat? Moedig jouw favoriet aan op donderdag 6 april vanaf 20.00 uur in Fluor. Kaartjes zijn te koop via Fluor.

Wil jij ook graag in een band spelen? Scholen in de Kunst heeft een leuk aanbod curcussen en lessen: https://scholenindekunst.nl/muziek/popmuziek/

Sint en Piet pret

Hij komt, hij komt! We hebben een onwijs leuk Sint en Piet pret programma op het Eemplein. Benieuwd wat voor leuks er allemaal te beleven is?