Skip to main content

Nog even volhouden iedereen. De zomervakantie staat op het punt van beginnen. Ondertussen hebben wij weer een paar supertoffe tips voor juli.. uh jullie! Wat dacht je van een wonderbaarlijke tentoonstelling? De nieuwste films van Wes Anderson en Christopher Nolan. En een hoop leuke activiteiten voor de kids. Lees snel verder.

Kunsthal KAdE

Zijn jullie deze maand al naar de tentoonstelling ‘Wonderbaarlijke Wezens’ geweest? Je hebt nog de hele zomer de tijd om deze wonderbaarlijke tentoonstelling te bezoeken. In juli zijn er leuke activiteiten voor de kinderen zoals de speciale rondleidingen en voorleesmiddagen. De kinderrondleidingen zijn verboden voor ouders! Een museumdocent neemt je mee door de tentoonstelling waar je samen gaat kijken naar en praten over de bijzondere kunstwerken die het rijk der dieren verbeelden. Welke wonderbaarlijke wezens struinen op deze aarde rond? En hoe wisten mensen vroeger hoe dieren eruitzagen zonder ze ooit gezien te hebben? Ontdek de wereld van Wonderbaarlijke Wezens in Kunsthal KAdE.

Lees hier meer over de tentoonstelling Wonderbaarlijke Wezens.

Pathé

Vakantie vier je natuurlijk met een bezoek aan Pathé Amersfoort. Verkoelend voor de warme dagen en altijd een gezellig uitje voor jou en je vrienden. Dit zijn de drie must sees van deze maand:

  1. Asteroid City: De nieuwe Wes Anderson met o.a. Scarlett Johansson, Tom Hanks en Steve Carell. Een visueel pareltje!
  2. De oneindige Slijmfilm: Deze film is oneindig slijmerig! Alleen voor kinderen die van slijm houden.
  3. Oppenheimer: Bij een film van regisseur Christopher Nolan kan je altijd rekenen op spektakel. Ook de cast met o.a. Cillian Murphy, Emily Blunt en Matt Damon is veelbelovend. Ben jij klaar voor deze Blockbuster?

Bekijk hier het hele programma.

Bibliotheek het Eemhuis

Het is feest in de bieb met de zomer-voorleesfeestjes. Op woensdag 12 juli en 19 juli om 10.00 uur wordt er voorgelezen uit het leuke dierenboekje ‘Ik wil een walvis’ en op woensdag 26 juli om 10.00 uur uit het boekje’ De Kleine Walvis’. Na het luisteren naar deze vrolijke prentenboekjes mogen alle kinderen knutselen en meedoen aan een speurtocht. Kom jij ook op één van deze feestjes?

Wist je trouwens dat je de hele maand juli jouw boeken 6 weken mag lenen in plaats van 3 weken. Extra lang lenen! Superhandig om jouw zomervakantie door te komen.

Bekijk hier alle activiteiten voor juli.

Scholen in de Kunst

Kids tussen de 11 en 14 jaar opgelet! Is theater, muziek en dans jouw ding én ben jij beschikbaar van 10 t/m 14 juli? Schrijf je dan nu in voor de Theaterweek. Samen met leeftijdsgenootjes en onder begeleiding van twee creatieve docenten maken jullie je eigen theatervoorstelling. Op de laatste dag presenteren jullie je zelfgemaakte stuk aan alle ouders, familieleden en vrienden in een echt theater! Hoe gaaf is dat. Wil je meer informatie of je gelijk inschrijven? Klik de op de onderstaande link. De Theaterweek wordt georganiseerd door de Kunstbrouwerij en Bzzzondere Gasten. Schrijf je nu in!

Extra tip: ZomerPretPas

Ga je deze zomervakantie mee op reis? De ZomerPretPas is er weer! De ZomerPretPas is een papieren boekje vol leuke, spannende en avontuurlijke zomeractiviteiten voor kids van 2 t/m 14 jaar in Amersfoort. Je kunt je ZomerPretPas ophalen bij o.a. Bibliotheek het Eemhuis. Meer informatie over de ZomerPretPas.

Sint en Piet pret

Hij komt, hij komt! We hebben een onwijs leuk Sint en Piet pret programma op het Eemplein. Benieuwd wat voor leuks er allemaal te beleven is?