Skip to main content

Het weer is nog niet wat het zijn moet, maar het is volop zomer op het Eemplein Amersfoort. Weer of geen weer, we hebben weer wat leuke tips voor je. Barbie-mania, zomerse sieraden maken, jazz beats in de Kunsthal en je eigen scifi film maken. Augustus is niet saai!  Lees snel verder.

Kunsthal KAdE

Van 15 tot en met 20 augustus beleeft Amersfoort World Jazz Festival haar 44e editie. Het festival biedt een avontuurlijk programma met meer dan tachtig concerten op binnen- en buitenpodia in Amersfoort, waaronder Kunsthal KAdE. Op zaterdag 19 augustus van 17.00 – 18.00 uur brengt saxofoonquartet Artvark de tentoonstelling ”Wonderbaarlijke Wezens” muzikaal tot leven. Rolf Delfos (altsax), Bart Wirtz (altsax), Mete Erker (tenorsax) en Peter Broekhuizen (baritonsax) mengen hun verschillende achtergronden tot een creatief en uniek geluid: het geluid van Artvark!

Meer info vind je hier.

Pathé

Vakantie vier je natuurlijk met een bezoek aan Pathé Amersfoort. Verkoelend voor de warme dagen en altijd een gezellig uitje voor jou en je vrienden. Dit zijn de drie must sees van deze maand:

  1. Barbie: Het is je vast niet ontgaan, Barbie-mania is aan. Ben jij al geweest? It’s fantastic.
  2. Ninja Turtles – Totale Chaos: De heldhaftige schildpadden maken zich klaar om New York voor zich te winnen. Dat belooft wat!
  3. Carol: Tijdens Pride Week vertoont Pathé een speciale Pride filmprogrammering. Beeldbepalende filmtitels zoals Carol zijn van donderdag 3 tot en met zondag 6 augustus te zien in 20 Pathé bioscopen voor € 9,50.

Bekijk hier het hele programma.

Bibliotheek het Eemhuis

Alle toekomstige Christopher Nolan’s opgelet! Maak je eigen scifi film tijdens de driedaagse filmworkshop van het Medialab in Bibliotheek het Eemhuis. Van maandag 7 tot en met woensdag 9 augustus leer je onder begeleiding van een filmprofessional zelf een script schrijven, locaties uitzoeken, taken en rollen verdelen en special-effects bedenken. Uiteindelijk neem je samen met je filmcrew een korte scifi film op met professionele filmapparatuur.De film gaan uiteindelijk ook feestelijk in première! Op vrijdag 18 augustus wordt deze vertoond op het witte doek in Theater De Lieve Vrouw. Lijkt jou dit wat?

Hier vind je meer informatie.

Scholen in de Kunst

Van 10 juli t/m 20 augustus viert Scholen in de Kunst zomervakantie Er zijn dan ook geen lessen of cursussen. Vanaf maandag 21 augustus ben je weer van harte welkom op de 4e verdieping in het Eemhuis. In de laatste week van de schoolvakantie (14 t/m 17 augustus) komt Kunstbrouwerij opnieuw met de leukste creatieve workshops voor kinderen van de basisschoolleeftijd. In het Eemhuis is van alles doen: sieraden maken, een eigen schaakspel maken, poster ontwerpen, toneel spelen, rappen en nog veel meer.

Bekijk hier het programma.

ZomerPretPas

De activiteiten van de ZomerPretPas zijn nog steeds in volle gang! De ZomerPretPas is een papieren boekje vol leuke, spannende en avontuurlijke zomeractiviteiten voor kids van 2 t/m 14 jaar in Amersfoort. Je kunt je ZomerPretPas ophalen bij o.a. Bibliotheek het Eemhuis.

Meer informatie over de ZomerPretPas.

Sint en Piet pret

Hij komt, hij komt! We hebben een onwijs leuk Sint en Piet pret programma op het Eemplein. Benieuwd wat voor leuks er allemaal te beleven is?