Skip to main content

We zijn alweer aan het eind van jaar 2022. Een mooi jaar met top films, spetterende optredens, leerzame workshops en indrukwekkende tentoonstellingen. We bedanken iedereen voor hun komst op het Eemplein en sluiten zoals gebruikelijk af met vier leuke tips.

Kunsthal KAdE

Op woensdag 28 december van 15.00 – 16.00 organiseert Kunshal KAdE samen met Bibliotheek Eemland een feestelijke voorleesmiddag voor kinderen van 4 t/m 8 jaar. Ze beginnen de middag met voorlezen uit het prentenboek: De muur in het midden van het boek, geschreven door Jon Agee. Dit vindt plaats in de Keizaal in Bibliotheek Eemland, daarna ga je samen met een museumdocent de tentoonstelling “BAKSTEEN | BRICK’ bekijken bij Kunsthal KAdE en sluiten af met een kleine workshop waarin je zelf met baksteentjes gaat bouwen. Supergaaf!

Haal nu je tickets!

Pathé

Het uitje tijdens de feestdagen! Deze films mag je niet missen:

  1. Na 13 jaar eindelijk een vervolg: Avatar: The Way of Water
  2. Ho ho ho, pas maar op: Violent Night
  3. Live ballet: The Royal Ballet: De Notenkraker (8 december)
  4. Voor de kids: Wil de Krokodil

Bekijk hier het hele programma.

Bibliotheek het Eemhuis

Op zaterdag 17 december van 11.00 – 12.30 kan jij op virtuele reis gaan naar het Thiksey klooster in Ladakh in India. Een lokale expert laat je zijn stad zien, met behulp van een videoverbinding. Wat je ziet is echt, live en dus ook onvoorspelbaar.

Sofari

In het Eemhuis kun je de mysterieuze Indiase deelstaat Ladakh bezoeken. Met behulp van een live videoverbinding laat de ervaren gids Javeed jou het beroemde Boeddhistische Thiksey klooster zien. We bezoeken eerst een markt waar verschillende offerandes gekocht worden. Daarna loop je naar boven naar het klooster waar je de monniken kunt ontmoeten. Het is een interactief bezoek. Deelnemers kunnen de gids vragen stellen en bepalen samen waar we heen gaan en met wie ze in gesprek gaan. Een Sofari is een sociaal evenement. Je ervaart het samen. Muziek, smaken en geuren zijn onderdeel van de ervaring.

Meer informatie

Scholen in de Kunst

Ook Scholen in de Kunst sluit het jaar af met feestelijke activiteiten! Een greep uit het volle programma:

– 5 dec-9 jan: Expositie Door het vuur toont werk van cursisten Emailleren | Scholen in de Kunst

– 16 dec KSO in Pathé, Eemplein

– 22 dec Koren op het Eemplein

– 22 dec Showcasemusical

Bekijk hier het hele programma.

Sint en Piet pret

Hij komt, hij komt! We hebben een onwijs leuk Sint en Piet pret programma op het Eemplein. Benieuwd wat voor leuks er allemaal te beleven is?