Skip to main content

We beginnen het jaar goed met mooie tentoonstellingen, exposities en een heerlijk filmprogramma. Ook in 2023 geven we iedere maand leuke tips voor jong en oud. Check it out!

Kunsthal KAdE

Kunsthal KAdE is tot en met 27 januari gesloten wegens de ombouw van een nieuwe tentoonstelling. De tentoonstelling ‘Ministry of Fear/Foam’ van Folkert de Jong opent op 28 januari en is een oeuvre-overzicht van al zijn werk. Het is voor het eerst sinds 2009 dat de kunstenaar zo’n grote museale solo krijgt. We zien een ruime selectie van het 25-jarige oeuvre van Folkert de Jong waaronder levensgrote beeldengroepen gemaakt van Styrofoam en polyurethaan-schuim. Ook is er werk te zien dat nog nooit in Nederland vertoont is. Folkert de Jong refereert in zijn werk vaak naar de (kunst)historie en combineert dat met hedendaagse sociale en politieke kwesties.

De tentoonstelling van Folkert de Jong is te zien van 28 januari t/m 7 mei 2023!

Lees hier meer over de tentoonstelling.

Pathé

Vanaf dit jaar geven we iedere maand de must see top drie! Drie knallers van films die je echt moet zien. Deze maand op het lijstje:

  1. M3GAN: Een levensechte pop en kunstmatige intelligentie, de perfecte ingrediënten voor een goede horrorfilm..
  2. De Gelaarsde Kat 2: De Puss in Boots is back!
  3. Billie Eilish live concert: Voor de eerste keer in haar carrière brengt Billie Eilish een visueel verslag uit van haar live-optreden in de O2 in Londen. (27 januari)

Bekijk hier het filmprogramma.

Bibliotheek het Eemhuis

Kids en ouders opgelet! Op zondag 29 januari is er weer een Voorleesfestival in de Bibliotheek het Eemhuis. Van 13.00 – 17.00 is er een boordevol programma. Er zijn verschillende voorstellingen, workshops, activiteiten en er wordt uiteraard veel voorgelezen! Het boek dat dit keer centraal staat is ‘Maximiliaan Modderman geeft een feestje’. Een feestje dat je niet mag missen!

Bekijk hier het hele programma.

Scholen in de Kunst

Op de vierde verdieping van het Eemhuis is er van 20 januari t/m 21 februari 2023 een prachtige expositie te zien geïnspireerd door het beroemde muziekstuk Spiegel im Spiegel van de Estse componist Arvo Pärt.

Alle beeldende cursisten van Scholen in de Kunst hebben met hun docent het muziekstuk beluisterd en besproken in de lessen. Het thema oneindigheid en spiegelingen is herkenbaar in alle kunstwerken.

De expositie wordt feestelijk geopend op 20 januari. Leerlingen van de School voor Talent Muziek zullen het muziekstuk dan live ten gehore brengen. Iedereen is welkom!

Bekijk hier de agenda van Scholen in de Kunst.

Sint en Piet pret

Hij komt, hij komt! We hebben een onwijs leuk Sint en Piet pret programma op het Eemplein. Benieuwd wat voor leuks er allemaal te beleven is?