Skip to main content

Maart roert zijn staart. Maar op het Eemplein zetten wij het voorjaar vast op de kaart! Wat dacht je van de nieuwe boksfilm Creed III of het festival De Nacht van Literatuur tijdens de 88ste Boekenweek.  Lees snel verder en ontdek.

Kunsthal KAdE

Op zondag 5 maart is er weer filosoferen voor kinderen in Kunsthal KAdE. Samen met filosofe Esther Didden wordt er ‘hoofdonderzoek’ gedaan. Alle figuren en beelden die je tijdens de filosofieles ontmoet in de tentoonstelling, komen voort uit de gedachtewereld van kunstenaar Folkert de Jong. Je neemt een kijkje in het hoofd van de kunstenaar en gaat ook nadenken over hoe het er in jouw hoofd van binnen uit ziet! Een creatieve middag vol interessante gesprekken, tekeningen en verhalen.

Haal je hier je tickets!

Pathé

Dit zijn de drie must sees van deze maand:

  1. Creed III: Bam! Tijd voor ronde 3 van deze boksfilm reeks
  2. Nick Jr. Voorjaarsbios: Voor alle peuters en kleuters… en ouders natuurlijk.
  3. ALIEN: De klassieker met Sigourney Weaver in de hoofdrol komt terug naar het grote doek. Een speciale vertoning tijdens Internationale Vrouwendag (8 maart)

Bekijk hier het hele programma.

Bibliotheek het Eemhuis

Op zaterdag 18 maart is de achtste editie van De Nacht van de Literatuur. Na twee iets minder uitbundige edities in 2021 en 2022 wordt het dit jaar groots gevierd! Met activiteiten op maar liefst 10 verschillende locaties in en rond het Eemhuis. De Nacht van de Literatuur wordt gehouden tijdens de 88ste Boekenweek met dit jaar als thema ‘Ik ben alles’.  Veel muziek, interviews, poëzie, verhalen en als afsluiter een dansfeest in het KAdECafé tot in de late uurtjes! Wij zeggen doen.

Lees hier wat er allemaal te doen is.

Scholen in de Kunst

Op zaterdag 18 en zondag 19 maart organiseert Scholen in de Kunst weer een Masterclassweekend met inspirerende en toonaangevende kunstenaars in hun vakgebied. Wil jij bijvoorbeeld alle ins- en outs over drum & bas leren? Is schrijven je passie maar weet je niet waarover je moet schrijven? Of klinkt je eigen danschoreografie maken jouw als muziek in de oren? Dan zijn deze masterclasses echt iets voor jou!

Bekijk hier het hele aanbod

Sint en Piet pret

Hij komt, hij komt! We hebben een onwijs leuk Sint en Piet pret programma op het Eemplein. Benieuwd wat voor leuks er allemaal te beleven is?