Skip to main content

Het Eemplein rockt met een mooi programma! Dit kun je doen in oktober op het Eemplein. We geven je weer vier leuke tips.

Kunsthal KAdE

Op zaterdag 22 oktober kunnen kinderen van 11.00 – 12.00 weer filosoferen bij Kunsthal KAdE. Dit keer over ‘baksteen’, wat is er zo bijzonder aan die doodgewone rood gebakken steen? Je kan er mee stapelen, bouwen en nog veel meer. Geen wind blaast het omver, en geen brand eet de baksteen op. Samen met filosofe Esther Didden denken kinderen na over wat een baksteen allemaal kan en maken ze een ode aan die doodgewone, soms onopvallende belangrijke steen.

Meer info vind je hier.

Pathé

Deze films rocken in de bios!

  1. Lachen of huilen?: SMILE
  2. Voor de krijgers: The Woman King
  3. Live concert: Coldplay: Live Broadcast from Buenos Aires (29 oktober)
  4. Voor de kids: Misfit The Switch

Bekijk hier het hele programma.

Bibliotheek het Eemhuis

Bibliotheek het Eemhuis sluit de Kinderboekenweek feestelijk af met het grootse Kinderboekenfestival. Het thema van dit jaar is: Gi-ga-groen! Doe mee aan de workshops, kom luisteren bij het voorlezen of kijk je ogen uit bij de voorstellingen. Het Kinderboekenfestival is zondag 16 oktober in de Bibliotheek het Eemhuis. Zien we je daar?

Koop hier je tickets!

Scholen in de Kunst

Tijdens het Kinderboekenfestival op 16 oktober kunnen kinderen van 6 t/m 10 jaar op MuziekSafari en verschillende muziekinstrumenten ontdekken. Wie gaat mee op ontdekkingstocht door de jungle van muziek? Ga op zoek naar trompetterende olifanten, fluitende vogels en fladderende vlinders. Als je ze gevonden hebt, kun je de instrumenten zelf ook proberen. Tijdens de muzieksafari maken kinderen op een speelse manier kennis met allerlei muziekinstrumenten en hun geluiden.

De Muzieksafari start in Café Bruis op de 4e verdieping.

Koop snel je kaartje, want vol = vol.

Sint en Piet pret

Hij komt, hij komt! We hebben een onwijs leuk Sint en Piet pret programma op het Eemplein. Benieuwd wat voor leuks er allemaal te beleven is?