Skip to main content

In september laat Eemplein Amersfoort weer zien hét culturele plein van Amersfoort te zijn! Naast events als de Verenigingenmarkt Amersfoort en het Groot Amateurkunstfestival presenteren Kunsthal KAdE, Bibliotheek Eemland en Scholen in de Kunst weer een gloednieuwe agenda. Ben jij er klaar voor? Lees snel verder.

Kunsthal KAdE

Vanaf 24 september kun je getuige zijn van een boeiende reis door de hedendaagse Afrikaanse schilderkunst. Deze kunstvorm heeft de afgelopen jaren een indrukwekkende opmars gemaakt, waarbij het de zelfbewustheid van de kunstenaars op het Afrikaanse continent weerspiegelt, evenals hun visie op hun plaats in de wereld.

Carla en Pieter Schulting, fervente verzamelaars van Afrikaanse kunst, hebben in de loop der tijd een indrukwekkende verzameling schilderijen, sculpturen en foto’s uit diverse delen van Afrika vergaard. Binnen de collectie tref je werken aan van maar liefst 154 kunstenaars afkomstig uit 33 verschillende Afrikaanse landen. Hoewel de collectie wellicht nooit helemaal allesomvattend kan zijn, biedt ze wel een veelzijdige kijk op de manier waarop Afrikaanse kunstenaars reflecteren op hun eigen identiteit en hoe hun creativiteit straalt en resoneert met de wereld om hen heen.

Africa Supernova is een niet te missen tentoonstelling, te bewonderen in Kunsthal KAdE van 24 september tot en met 7 januari. Mis deze kans niet om ondergedompeld te worden in de rijke culturele wereld van hedendaagse Afrikaanse kunst!

Meer informatie vind je hier.

Pathé

Na een drukke school- of werkweek lekker ontspannen met een bak popcorn in de bioscoop! Met deze drie must sees doe je dat.

  1. The Equalizer 3: Dikke dramatisch actie met Denzel. Do we say more?
  2. Retribution: Matt (Liam Neeson) wordt gebeld door een onbekend nummer en krijgt een mysterieuze stem aan de lijn… Dat belooft wat!
  3. ABBA- The Movie: Dansende dancing Queens’s opgelet! Een speciale Fan event bij Pathé Amersfoort op zondag 17 september en dinsdag 19 september. De onlangs geremasterde film neemt je mee terug naar de hoogtijdagen van ABBA en de discomuziek in de jaren ’70, toen regisseur Lasse Hallström de immens populaire Australische tournee vastlegde.

Bekijk hier het hele programma.

Bibliotheek het Eemhuis

Ontdek de impact van sociale media en het internet op onze informatieconsumptie tijdens de interactieve tentoonstelling “Nepnieuws en jij.” Van 11 september tot 6 oktober verwelkomen we je in de Bibliotheek het Eemhuis, waar deze boeiende expositie begint op de begane grond en zich voortzet op de 1e en 2e verdieping. Ontrafel hoe deze digitale wereld onze perceptie van informatie verandert en hoe we omgaan met ‘fake news’.

Deze tentoonstelling, geschikt voor zowel jongeren als volwassenen, biedt een diepgaande verkenning van de wereld van deepfakes, waarbij wordt belicht waarom ze zo verraderlijk realistisch zijn. Daarnaast wordt onthuld hoe sociale mediaplatforms onze aandacht opeisen en invloed uitoefenen op onze gedachten. Mis dit inzicht in de moderne informatiemaatschappij niet!

Hier vind je meer informatie.

Scholen in de Kunst

Van maandag 4 t/m zaterdag 9 september staat de Proefweek bij Scholen in de Kunst weer voor de deur! Ontdek diverse cursussen en muziekinstrumenten met een gratis proefles. Maar wees er snel bij, want de plekken zijn beperkt en sommige lessen zitten al vol! Vind jij het ook zo moeilijk om een leuke cursus te kiezen? Geen nood! Tijdens de Proefweek kun je zelf ontdekken wat het beste bij je past. Harp of hiphop? Ballet of basgitaar? Het aanbod is reuze. Neem snel een kijkje.

Wil je een cursus proberen die niet in de Proefweek wordt aangeboden? Dan kun je na de Proefweek ook nog gewoon bij ons terecht. Gratis proeflessen zijn het hele jaar mogelijk.

Bekijk hier het rooster.

Sint en Piet pret

Hij komt, hij komt! We hebben een onwijs leuk Sint en Piet pret programma op het Eemplein. Benieuwd wat voor leuks er allemaal te beleven is?