Skip to main content

Terug van vakantie betekent BACK to Eemplein. We geven je weer vier leuke tips.

Kunsthal KAdE

Vanaf 10 september is er in Kunsthal KAdE een nieuwe tentoonstelling te zien: BAKSTEEN.

We zien het dagelijks. Een eeuwenoud bouwmateriaal dat veel in onze omgeving voorkomt voor zowel de constructie van muren als bestratingen. De tentoonstelling BAKSTEEN brengt een ode aan het materiaal met werk van meer dan vijftig kunstenaars, architecten en ontwerpers uit binnen- en buitenland. In nieuw en bestaand werk tonen zij de schoonheid en zeggingskracht van gebakken steen.

Pathé

BACK to Pathé met deze vier leuke films.

  1. Voorpremière: BODIES BODIES BODIES (2,3 en 4 september)
  2. Nope: Ja, dus wel gaan naar de film Nope!
  3. Een klassieker: E.T. (3 september)
  4. Voor de kids: DC Club van Super-Pets

Bekijk hier het hele programma.

Bibliotheek het Eemhuis

Van donderdag 8 tot en met woensdag 14 september vindt de Week van Lezen en Schrijven plaats en daarom organiseert DigiTaalhuis Amersfoort op dinsdag 13 september van 10.00 tot 12.00 uur een gezellig open Taalcafé in de Bibliotheek het Eemhuis. Iedereen is van harte welkom. Er is een leuke quiz en er zijn lekkere hapjes! Zien we je dan?

Scholen in de Kunst

Je hebt het vast al voorbij zien komen! Scholen in de Kunst organiseert op zaterdag 10 september het Groot Amateurkunst Festival Amersfoort.

Van 11.00 tot 17.00 uur zijn er tal van optredens op prachtige locaties. Zo tovert Show & Marching Band Jong Juliana het Eemplein om in een muziekzaal in de open lucht, laat het Hallehuiskoor van zich horen in het Rietveldpaviljoen en speelt de Nieuwe Theatergroep Amersfoort een voorstelling in het Eemklooster. En dat is nog maar een greep uit het programma.

Bekijk hier het schema met alle optredens en plan je eigen route voor die dag.

Het Groot Amateurkunst Festival vindt plaats in de binnenstad van Amersfoort, op historische locaties die op deze zaterdag geopend zijn in het kader van de Open Monumentendagen Amersfoort. De locaties ontvangen deze dag niet alleen bezoekers aan hun monumentale pand maar trakteren deze bezoekers ook op muziek, dans en theater. Een unieke combinatie die al jaren voor veel verrassingen zorgt.

Sint en Piet pret

Hij komt, hij komt! We hebben een onwijs leuk Sint en Piet pret programma op het Eemplein. Benieuwd wat voor leuks er allemaal te beleven is?