Skip to main content

In juni hebben we weer leuk en vol cultuurprogramma op het Eemplein Amersfoort! We geven je vier leuke tips.

Kunsthal KAdE

Wist je dat er een in de kunsthal een studio zit waar je zelf kan experimenteren en maken? Je kunt bijvoorbeeld je eigen kunstwerk maken van klei en deze achterlaten in het ‘Museum voor Afgedankte Zaken’. In dit museum bedenk jij iets wat je niet meer terug wilt zien op deze wereld. Iets wat over 50 jaar in een museum staat, en waar mensen zich over verwonderen: gebruikten of deden ze dat vroeger?!

Wat zou jij niet meer terugzien op deze wereld? Kom langs bij KAdeStudio en maak jouw creatie. Deel je afgedankte zaak via social media met: #afgedanktezaken. Wij zijn benieuwd!

Pathé

Een aantal leuke tips bij Pathé Amersfoort deze maand.

  1. De Dino’s nemen over: Jurassic World: Dominion
  2. Ladies and gentlemen, Elvis has entered the building!
  3. Voor de kids: Minions: Hoe Gru een superschurk werd
  4. Arthouse op z’n best: C’mon C’mon

Bekijk hier het hele programma.

Bibliotheek het Eemhuis

Heb jij een ondernemersdroom? Maar weet je niet waar je moet beginnen? In het StartersCafé ontmoet je mensen met dezelfde droom. Samen praten over ondernemerschap. Ervaringen delen en elkaar op weg helpen naar een volgende stap.

Het StartersCafé is elke 2e woensdag van de even maanden in het Eemhuis.

Aanmelden kan vooraf maar is niet verplicht.

Scholen in de Kunst

Deze maand een lekker vol programma bij Scholen in de Kunst. We geven je drie leuke tips!

  • In het weekend van 10 t/m 12 juni zijn er verschillende theatervoorstellingen tijdens het Theaterfestival Ontmaskerd. Een festival waarin de theatercursisten van Scholen in de Kunst niets te verbergen hebben en zich vol overgave vertonen aan het publiek!
  • Een podium op het water! Op 18 juni kun je muzikanten van Scholen in de Kunst zien op- en om de gracht het Havik in Amersfoort. Deze dag staat in het teken van Piet Mondriaan’s 150e geboortedag, met muziek die in zijn tijd geschreven is.
  • Op woensdag 29 juni spelen elf bandjes van Scholen in de Kunst pop-, rock & R&B-covers in het KAdECafé. Je komt oren te kort!

Bekijk hier het hele programma van Scholen in de Kunst.

Sint en Piet pret

Hij komt, hij komt! We hebben een onwijs leuk Sint en Piet pret programma op het Eemplein. Benieuwd wat voor leuks er allemaal te beleven is?