Skip to main content

December feestmaand is begonnen op het Eemplein. De plek voor magische kerstoptredens van Scholen in de Kunst, gezellige familiefilms in Pathé Amersfoort en een mooi inclusief feest op ‘paarse’ vrijdag 8 december in en rond Bibliotheek Eemhuis. Nog inspiratie nodig voor een leuk kerstcadeau? Vergeet dan niet een bezoekje aan de KAdEShop in Kunsthal KAdE voor een mooi boek of prachtige sieraad! Lees snel verder en ontdek wat december te bieden heeft voor jou.

Kunsthal KAdE

De feestdagen staan voor de deur! Maak deze feestmaand extra bijzonder met een bezoek aan KAdEShop, waar kunst, design en unieke geschenken samenkomen. Ontdek een steeds veranderend assortiment dat perfect aansluit op de huidige tentoonstellingen in Kunsthal KAdE. Of je nu op zoek bent naar kunstboeken van gerenommeerde uitgevers, opvallende gadgets, prachtige sieraden, of speciale cadeaus voor de feestdagen, KAdEShop heeft het allemaal. Bovendien kun je de shop bezoeken zonder een entreebewijs voor de kunsthal. Zoek je nog een leuk creatief cadeau voor jouw vriend, oma of neefje? De KAdEShop is geopend van dinsdag tot en met zondag van 10:00 tot 17:00 uur.

Pathé

December: de maand waar je gezellig met familie en vrienden samenkomt in Pathé Amersfoort. Hier zijn deze maand namelijk heerlijke films voor de hele familie te zien. Speciaal voor jou drie kerst-familie-must-sees tips:
1. Wonka: Wonka is gebaseerd op het bijzondere personage in ‘Charlie and the Chocolate Factory’, Roald Dahl’s meest iconische kinderboek en een van de bestverkochte kinderboeken aller tijden. In dit magische spektakel voor jong en oud zien we avonturen van de jonge Wonka gespeeld door Timothée Chalamet.
2. Bon Bini- Bangkok Nights: Lachen geblazen met het team van FC Kip! Dit keer reizen ze af naar Bangkok nadat een rijke zakenmagnaat het restaurant heeft overgenomen. De kleine lettertjes lazen ze uiteraard niet..
3. Juf Braaksel en de Magische Ring: In deze boekverfilming zien we Nicolette van Dam als een niet zo’n populaire juf. Daarom krijgt ze van de kinderen de bijnaam juf Braaksel. De kinderen bedenken een plan om van de juf af te komen. Kan de magische ring van Juf Evi (Djamila) daarbij helpen?

Bekijk hier het hele filmprogramma.

Bibliotheek het Eemhuis

Op vrijdag 8 december is het Paarse Vrijdag. Dit is een landelijke actiedag van de GSA (Gender & Sexuality Alliance) om zich in te zetten voor seksuele- en gender-diversiteit als norm en dé dag waarop scholieren paars dragen als steunbetuiging aan de queer-community. Bibliotheek het Eemhuis organiseert op deze speciale dag samen met jongeren en andere partners, een avond om jongeren binnen de queer-community een veilige plek en stem te bieden. Maar niet alleen zij zijn welkom; iedereen die betrokken is of interesse heeft, kan deelnemen! Ontdek het definitieve programma binnenkort, maar verwacht onder andere gesprekken met Billie Leest over queerboeken, een DJ, pannakooi, beautyspace, queerfilms, workshops, gratis mocktails, photobooth en een gratis goodiebag! Aanmelden is niet nodig.
Klik hier voor meer informatie.

Scholen in de Kunst

Laat de magie van kerst beginnen! Geniet zoals ieder jaar van de betoverende kerstconcerten van Scholen van de Kunst en kom in de ultieme feeststemming. Wat dacht je bijvoorbeeld van de volgende optredens:
• 6 dec | Benefietconcert van Kinderorkest van Scholen in de Kunst
• 15 dec | Concert van leerlingen van School van Talent
• 16 dec | Laat je betoveren door het Junioren- en KSO concert.
• 21 dec | Beleef een onvergetelijke avond met het Megakerstkoor in het Eemhuis.

En dat is nog niet alles! Ontdek hier meer kerstpareltjes op de agenda.

Openingstijden Eemhuis

Let op! Er zijn speciale openingstijden van alle organisaties in het Eemhuis.
Bekijk hier de openingstijden.

 

Sint en Piet pret

Hij komt, hij komt! We hebben een onwijs leuk Sint en Piet pret programma op het Eemplein. Benieuwd wat voor leuks er allemaal te beleven is?