Skip to main content

Elke derde maandag van januari staat bekend als blue monday. Naar verluidt de meest deprimerende dag van het jaar. Althans, dat beweert de Britse psycholoog Cliff Arnall. De gezellige feestdagen zijn achter de rug, het is koud buiten, het coronavirus heerst nog steeds en de meeste voornemens zijn alweer verdrongen. Eemplein heeft een aantal (coronaproef) blue monday tips voor je op een rijtje gezet.

Maak leuke weekendplannen

Maak leuke afspraken voor het komende weekend. Plan een coronaproef bezoek aan het Eemplein. Maak een mooie stadswandeling en haal tussendoor een lekker koffietje BijMaud. Ga langs de supermarkt en ga lekker uitgebreid kokkerellen voor vrienden. Zo heb je een hele week iets om naar uit te kijken

Put the music on

Zet je favoriete liedje op en zing lekker mee. Daar word je in mum van tijd vrolijk van! Eemplein heeft een paar happy songs voor je op een rijtje gezet.

  •  Happy –  Pharrell Williams
  • Dancing Queen – ABBA
  • Love on Top – Beyoncé
  • What Makes You Beautiful –  One Direction
  • Don’t Stop Me Now – Queen
  • Can’t Stop the Feeling – Justin Timberlake
  • Walking on Sunshine – Katrina & The Waves.

Ontspan

Het Eemplein heeft genoeg te bieden voor een ontspannen avondje. Ga langs de Etos voor gezichtsmasker of langs A La Minute voor jouw favoriete pizza. Kijk een leuke film op Pathé thuis of ga lekker in bad. Wist je trouwens dat de kleur blauw kalmerend werkt? Staar vandaag dus zeker naar iets blauws, zoals het logo van Eemplein!

Glimlach

Van lachen wordt je blij dus blijf glimlachen en wees vriendelijk tegen anderen, ook als je totaal niet in de stemming bent. De positieve energie die je uitstraalt, krijg je zeker terug! Je hersenen krijgen een signaal dat je lacht, waardoor je je ook beter zult voelen. Maak er het beste van vandaag!

Sint en Piet pret

Hij komt, hij komt! We hebben een onwijs leuk Sint en Piet pret programma op het Eemplein. Benieuwd wat voor leuks er allemaal te beleven is?