Skip to main content

Iedere maand een kleine preview wat het Eemplein te bieden heeft op cultureel vlak! Deze maand op het Eemplein:

Kunsthal KAdE

Op zondag 6 maart is er in Kunsthal KAdE een les filosoferen voor kinderen. Samen met filosofe Esther Didden leer je tijdens deze editie van filosoferen voor kinderen hoe je een filosofische vraag kan beantwoorden. Samen beantwoorden we vragen aan de hand van kunstwerken in de tentoonstelling Schurend Paradijs. Bijvoorbeeld: Wanneer is een paradijs een kunstwerk en andersom wanneer is een kunstwerk een paradijs? Door veel vragen te stellen, door te denken en te filosoferen kom je nog meer te weten over de kunstwerken en ‘het paradijs’. Bestel je tickets hier.

Pathé

Vleermuisman, schattige drekkies, dansen op spitzen en Liam Neeson. Vier filmtips die jij echt moet zien!

  1. Blacklight
  2. De Drekkies
  3. The Batman
  4. Ballet: Swan Lake

Bekijk hier het hele programma.

Bibliotheek het Eemhuis

Elke donderdag van 10.00 tot 12.00 uur organiseert Bibliotheek het Eemhuis, in samenwerking met Seniorweb, het Digitaal Hulpplein. Heb je vragen over je tablet of smartphone? Loop je vast als het gaat om e-books of internet? Kom dan gerust langs. Aan deze hulp zijn geen kosten verbonden. Je vindt het Digitaal Hulpplein op de tweede verdieping, in de leescoupés aan de kant van de Eem (achter de Espressobar). Meer informatie over het Digitaal Hulpplein. 

Scholen in de Kunst

Op zaterdag 19 maart is er in Scholen in de Kunst een masterclass sieraden maken van sieraadontwerper Frank van Zwicht. Frank van Zwicht laat door zijn ontwerpen zijn ideeën zien over de vormgeving van eigentijdse sieraden voor mannen en vrouwen. Zijn materiaalgebruik en techniek maakt dat het ontwerp maximaal tot zijn recht komt. De materialen die hij gebruikt voor zijn sieraden zijn staal, titanium, aluminium, zilver en goud. Deze materiaalkeuze maakt dat de sieraden zeer duurzaam zijn en licht om te dragen ondanks hun afmetingen. Meer informatie over de masterclass Sieraden maken met Titanium.

Sint en Piet pret

Hij komt, hij komt! We hebben een onwijs leuk Sint en Piet pret programma op het Eemplein. Benieuwd wat voor leuks er allemaal te beleven is?