Skip to main content

We vliegen door de eerste maand van het jaar naar februari. Met mooie tentoonstellingen voor jong en oud, must sees films en een uitgebreid aanbod aan cursussen, zien we jou deze maand vast wel op het Eemplein! Lees snel verder.

Kunsthal KAdE

Ouders kunnen op zondag 26 februari thuisblijven tijdens de kinderrondleiding in Kunsthal KAdE. Kinderen gaan op ontdekkingstocht tijdens een interactieve rondleiding bij de tentoonstelling ‘Ministry of Fear/Foam’ van Folkert de Jong. Samen met een museumdocent loop je langs grote en kleurrijke sculpturen en installaties! De tentoonstelling van Folkert de Jong is te zien vanaf 28 januari t/m 7 mei 2023!

Lees hier meer over de rondleiding.

Pathé

Dit zijn de drie must sees van deze maand:

  1. Babylon: Bijna alle Hollywoodsterren zitten in deze film!
  2. Klem: Nederlandse drama op Italiaanse bodem
  3. A Star is Born: De klassieker met Lady Gaga en Bradley Cooper in hoofdrol is eenmalig terug op het witte doek! (26 februari)

Bekijk hier het hele programma.

Bibliotheek het Eemhuis

Van januari tot 1 mei 2023 is de tentoonstelling van Justyna Pennards-Sycz te bewonderen in het Eemhuis. Justyna nodigt de kijker graag uit voor een reis naar onbekende en ontoegankelijke plaatsen. In haar surrealistische fantasielandschappen bouwt ze nieuwe werelden waar alles mogelijk is: de eilanden zweven, nieuwe bergen ontstaan uit het niets, planten groeien onderste boven. De tentoonstelling is te zien bij de Espressobar en op de omloop van de 1e en 2e etage.

Meer info.

Scholen in de Kunst

Bruis jij van de creativiteit, muzikaliteit en of energie? Dan moet jij echt een kijkje nemen op de website van Scholen in de Kunst. Hier vind je een groot aanbod van cursussen en lessen op het gebied van muziek, kunst, theater, schrijven en dans. Kies jouw cursus of les op basis van jouw ervaring en leeftijd. Iedereen is welkom en er is voor ieder wat wils.

Een bak aan ervaring en kwaliteit

Scholen in de Kunst werkt met professionele docenten met ruime ervaring in hun vakgebied. Op 16 januari jl. heeft Scholen in de Kunst opnieuw een officieel kwaliteitscertificaat ontvangen van de Certificeringsorganisatie Bibliotheekwerk, Cultuur en Taal (CBCT). Hiermee voldoet de organisatie aan belangrijke kwaliteitsnormen die gelden voor bibliotheek- en cultuurorganisaties. Met het certificaat heeft Scholen in de Kunst de bevestiging gekregen dat de organisatie, functies en diensten, op een juiste manier uitgevoerd worden en dat aan alle kwaliteitsnormen wordt voldaan.

Vind hier jouw cursus of les!

Sint en Piet pret

Hij komt, hij komt! We hebben een onwijs leuk Sint en Piet pret programma op het Eemplein. Benieuwd wat voor leuks er allemaal te beleven is?