Skip to main content

Dans, lezingen en speciale filmvertoningen. Dat vind je ook op het Eemplein. We geven je deze maand weer vier leuke tips!

Kunsthal KAdE x Vu Amersfoort

Op zondag 10 april organiseert Kunsthal KAdE samen met de Volksuniversiteit Amersfoort een lezing in het kader van de tentoonstelling Schurend Paradijs. Laurie Cluitmans, conservator hedendaags bij het Centraal Museum zal daarin alles vertellen over de meest bekende verbeeldingen van het Paradijs zoals de Tuin van Eden. Hoe zag het Paradijs eruit, hoe ziet het er nu uit en wat is de invloed van de mens op de wereld en de natuur? Tickets en meer informatie voor deze lezing vind je hier.

Pathé

Een aantal leuke tips bij Pathé Amersfoort deze maand. 

  1. Met al de ladies naar Costa op woensdag 20 april!
  2. Prachtige Arthouse film: Belfast, 3/4/11 april.
  3. Als een beest films kijken: Op dinsdag 5 april de Fantastic Beasts marathon.
  4. Theater: René Mioch met Films & Sterren in het Theater, zondag 10 april. 

Bekijk hier het hele programma.

Bibliotheek het Eemhuis

Van 9 t/m 18 april 2022 is het weer Boekenweek in Nederland en Vlaanderen. De 87e Boekenweek is een ode aan de eerste liefde. Tijdens de Boekenweek zijn Arnon Grunberg en Lale Gül te gast bij de Nacht van de Literatuur. Deze literaire nacht is op zondag 10 april in de Bibliotheek het Eemhuis. Koop hier je tickets

Scholen in de Kunst

Ze hebben er lang op moeten wachten maar eindelijk kunnen de dansschoenen weer in het vet! Dansschool van Scholen in de Kunst kan het podium weer op met twee grote dansvoorstellingen.

Ruim tweehonderd dansers van 6 t/m 75 jaar, van breakdance tot jazz en van klassiek tot hiphop, dansen vol energie en enthousiasme het afgelopen jaar van zich af. Bekijk hier het programma.  

Extra Bonus tip!

Vanaf dit jaar kan je lekker komen snuffelen op het Eemplein. De Snuffelmarkt is verplaatst van het Lieve Vrouwekerkhof naar het Eemplein in verband met het autoluw maken van de binnenstad. Op de Snuffelmarkt kan je tweedehands spullen kopen en verkopen. Op zaterdag 2 en 16 april zijn jullie van harte welkom op het Eemplein.

Zelf een kraam of plekje reserveren? Dat kan via deze pagina.

Sint en Piet pret

Hij komt, hij komt! We hebben een onwijs leuk Sint en Piet pret programma op het Eemplein. Benieuwd wat voor leuks er allemaal te beleven is?