Spaghettidag

Het is vandaag nationale spaghettidag! Tijd voor spaghetti en hoe leuk is het als je je spaghetti zelf maakt. Maar wat heb je daar allemaal voor nodig? Op het Eemplein haal je al je verse producten en keukenapparatuur!

Ingrediënten voor 4 personen

  • 200 gram (pasta)bloem
  • 2 eieren
  • olijfolie
  • snufje zout

Materiaal

  • Deegroller of pastamachine
  • (optioneel) Keukenmachine

Shop alle pastamachines!

Zo maak je zelf verse spaghetti

  1. Doe de eieren en de bloem in een grote kom
  2. Klop de eieren en de bloem los met een vork. Kneed dit 10 minuten stevig met de hand of 10 minuten in de keukenmachine
  3. Maak met je handen een bal. Voeg eventueel wat extra bloem toe als het plakkerig aanvoelt
  4. Laat het bloem in huishoudfolie ca. 30 minuten rusten op kamertemperatuur. (Tip: Doe wat bloem om de bol bloem zodat het niet aan de folie blijft plakken)
  5. Rol het deeg uit met de deegroller of gebruik de pastamachine. 
  6. Wanneer het deeg de gewenste dikte heeft bereikt, snij je de vellen vervolgens bij met een mes in de gewenste grootte. Laat de vellen vervolgens drogen op een schone theedoek of kook ze direct.

Serveer er je favoriete saus bij en eet smakelijk!