Het leukste winkelcentrum voor iedereen


Update 
Bij het Eemplein volgen wij de opgelegde maatregelen vanuit de overheid en het RIVM op. Dat betekent dat onze gelegenheden anders zijn geopend dan je gewend bent. Hier vind je een overzicht.

Hét winkelcentrum van Amersfoort

Welkom op het Eemplein, het winkelcentrum voor iedereen!
Het Eemplein Amersfoort is hét multifunctionele plein van Amersfoort. Hier komen werken, wonen, winkelen, recreëren, cultuur, educatie en leisure samen. Met winkels zoals Blokker, Casa, Albert Heijn, Gall & Gall, Hizi Hair, Etos, Media Markt, Primera, Subway, Pathe en nog veel meer.

Het aanbod is zo gevarieerd dat je er zowel overdag als ’s avonds kunt vermaken. Daarnaast zijn wij ook nog eens elke zondag open, wat betekent dat je de hele week door kan winkelen in Amersfoort.

Winkelen in Amersfoort

De uitstraling is modern, fris en eigentijds. De bestrating is vervaardigd door Portugese stratenmakers in een speciaal mozaïek. Het draaiende kunstwerk op het Eemplein is gemaakt door kunstenaar Peter Stel.   

Winkelcentrum het Eemplein is niet alleen een uitstekende plek voor evenementen, maar biedt ook een ruime keuze aan horeca en cultuur. Je kunt namelijk een heerlijk hapje eten bij À la Minute, de Beren, King of the Ribs, la Cubanita, Sushi Today en Oliva. Op het Eemplein kun je voor je dagelijkse boodschappen terecht bij Albert Heijn. Gall & Gall, Primera, Etos, Casa, Blokker, Media Markt, van Haren, Eko Plaza en Zeeman vind je ook bij ons.

Het Eemhuis biedt huisvesting aan vier organisaties: Archief Eemland, Bibliotheek Eemland, Kunsthal KAdE en Scholen in de Kunst en biedt alle ruimte op het gebied van cultuur en kennis in een bijzonder inspirerende omgeving. Pathé Amersfoort is ook nog eens gevestigd op het Eemplein, dus sluit je dag af met een nieuwe bioscoopfilm!

Bereikbaarheid

Het winkelcentrum is gelegen aan de rand van de Amersfoortse binnenstad. Het winkelcentrum is zeer goed te bereiken met het openbaar vervoer en met de auto. Onder het centrum is een parkeergarage met bijna 625 parkeerplaatsen. Vanuit de parkeergarage loop je zo het Eemplein op. 

Adresgegevens
Eemplein
Amersfoort

Voor algemene informatie over het Eemplein kunt u een e-mail sturen naar info@pirongroep.nl