WinterparadIJS op het Eemplein

Het is IJSTIJD! Tijd om te gaan schaatsen met het hele gezin!

Kom daarom naar het WinterparadIJS op het Eemplein in Amersfoort, want vanaf 22 november 2019 zijn we weer open. Goed nieuws: kinderen tot en met 12 jaar kunnen dankzij IJSTIJD! na het schoolschaatsen (met korting) nog een keer schaatsen bij een vereniging of ijsbaan als ze een unieke code verzilveren op ijstijd.schaatsen.nl. 

IJSTIJD! speelt in op het maatschappelijke streven om de jeugd meer te laten bewegen. Sport is goed voor de fysieke, mentale en sociale ontwikkeling van een kind. Schaatsen staat voor plezier op het ijs, coördinatie, kracht en snelheid. Schaatsen zit in het DNA van de Nederlander. Als het één nacht vriest, dromen velen van toeren op natuurijs en de Elfstedentocht.

In Nederland leren kinderen fietsen en zwemmen en daar hoort natuurlijk ook schaatsen bij. 

Sinds strenge winters minder vaak voorkomen, is het echter niet meer vanzelfsprekend dat de jeugd leert schaatsen op natuurijs. De KNSB en haar samenwerkingspartners willen alle kinderen daarom met deze oer-Hollandse sport laten kennismaken op kunstijs. 

Schaatsen op kunstijs

Gelukkig telt Nederland steeds meer (tijdelijke) kunstijsbanen. Het jeugdprogramma IJSTIJD!, opgezet door de KNSB samen met vele partners, is bedoeld om kinderen vaker te laten schaatsen. De belangrijkste pijler van IJSTIJD! is het schoolschaatsen. Ook dit jaar zullen naar schatting 250.000 kinderen plezier komen maken op het ijs. 

Via lespakketten en school schaatslessen krijgen basisschoolkinderen vaak een eerste echte kennismaking met de puur Hollandse schaatssport. Ook dit seizoen ontvangen zij na hun schaatsles op het WinterparadIJS een brief met daarin een unieke code die hen de gelegenheid biedt om nog eens gratis of voordelig te gaan schaatsen. Verzilveren kan via ijstijd.schaatsen.nl. Zo kunnen de kinderen laagdrempelig extra schaatsplezier beleven. Hopelijk brengt dit weer nieuwe talenten voort, die later in de voetsporen van Kjeld Nuis, Ireen Wüst of Suzanne Schulting kunnen treden. 

Het WinterparadIJS op het Eemplein in Amersfoort  is tussen 22 november 2019 en 5 januari 2020 elke dag geopend! Informatie over openingstijden en entreeprijzen kun je vinden ophttps://www.winterparadijs-amersfoort.nl/.