Voorjaar? Grote schoonmaak!

Het voorjaarszonnetje schijnt de woonkamer binnen. Je ziet een beetje stof liggen en de ramen kunnen ook best een keertje worden gelapt. Tijd voor De Grote Voorjaars Schoonmaak. We helpen je op weg met een paar tips.

1. Ruim alle kleine rommeltjes op.

Het bespaart je enorm veel tijd als je in één keer kunt afstoffen in plaats van elk item op te pakken, eronder schoon te maken en het weer neer te leggen. Elastiekjes, USB sticks, oude kranten en tijdschriften...Heb je veel kleine spullen die je niet weg wilt doen, maar waar je ook niet een goede plek voor hebt? Doe ze allemaal in een doos en zet die in een kast. 

2. Doe het in kleine stukjes.

Maak een overzichtelijk plan. Dus doe het kamer voor kamer en knip de grote woonkamer is 4 stukjes zodat het werk overzichtelijk blijft. Werk van boven naar beneden, dus de vloer als laatste.

3 De keuken.

De keuken is vaak vettig. Daar heb je een andere aanpak voor nodig. Spuit milieuvriendelijke ovenreiniger in je (combi-)oven want dit moet altijd even inwerken. Bekijk de kasten met etenswaren: check de houdbaarheidsdatum van alle producten en gooi weg wat weg kan. Sop de kasten een voor een nadat je alle spullen eruit hebt gehaald en zet de spullen schoongemaakt terug. Maak tot slot de koelkast schoon en was alles met een sopje van een eetlepel soda op vier liter water. Vergeet niet het deurrubber.

4. Hou het droog.

Afstoffen gaat het makkelijkst met een droge doek. Om vetvlekken of vingerafdrukken te verwijderen, kun je de microvezeldoek een beetje vochtig maken met warm water. Alleen de écht hardnekkige vlekken vragen om schoonmaakmiddel. 

5. Gebruik eens een alternatief.

Ook natuurlijke middeltjes zijn een goede oplossing: schaf een zak citroenen aan en maak met het sap bijvoorbeeld de badkamer schoon. Denk ook eens aan schoonmaakazijn of aan groene zeep. Dit is misschien een heel oud middel, maar wel net zo effectief. De zeep ontsmet en reinigt oppervlaktes heel goed! 

Natuurlijk vind je alles wat je nodig hebt bij de winkels van het Eemplein.