De leukste apps op je smart-TV

maandag, september 18, 2017 - 10:00
Blijf jij steeds hangen in hetzelfde zaprondje, of heb je Netflix inmiddels uitgespeeld? Als dat zo is, hoef je écht niet bang te zijn dat je je moet gaan vermaken met een familiewandeling of een legpuzzel. Je smart tv heeft namelijk dankzij een heleboel apps nog veel meer te bieden! Natuurlijk helpen wij je even op weg, en hebben we de leukste apps voor je op een rijtje gezet.
 
TED
Ken je TED? Dat is die website waar inspiratie voor het grijpen ligt, noem het maar gratis breintraining! Met de TED-app kun je TED-talks streamen op je tv, en er zijn héél veel TED-talks over héél veel onderwerpen. Bijvoorbeeld de klassieker over de vraag: zijn games beter dan real life? Of maak tijdens een uurtje strijken een begin met de 25 populairste TED-talks ooit. Nieuwe inzichten gegarandeerd.
 
NOS
Heb je er weleens bij stilgestaan dat je niet elke avond om 18.00 of 20.00 uur precies voor de buis hoeft te zitten om op de hoogte te blijven van het nieuws? Met de NOS-app stream je al het nieuws wanneer jij dat wilt. Zet Journaal 24 aan, of ga voor Sport 24 als je geen sportnieuws wilt missen.
 
Amazon Prime Video
Deze streaming service is in Nederland iets minder groot dan Netflix, maar Amazon kan er wat van! Met een breed aanbod van films, series en goede originals is dit een waardevolle toevoeging voor de serial-seriekijker. Wat dacht je bijvoorbeeld van Transparent, of het klassieke Seinfeld? Daarnaast is het een paar euro goedkoper dan Netflix, dus kan Amazon Prime Video een optie zijn als je geld wilt besparen, maar niet zonder je dagelijkse serie kan.
 
IMDb Movies & TV
Wil je een serie of een film kijken, maar weet je nog niet welke? Dan is dit dé go-to app. Selecteer het genre, lees reviews of probeer eens willekeurig te kiezen (dat is nog helemaal niet zo simpel namelijk). En het leukste is, als je naast IMDb ook nog Amazon Prime Video hebt geïnstalleerd en de serie of film is beschikbaar, dan kun je die via een link in de IMDb-app direct kijken. Zoek, klik, kijk!
 
Uitzending gemist
Uitzending gemist is een metamorfose ondergaan. Nu kijk je niet alleen programma’s terug, je kunt ook live NPO 1, 2 en 3 kijken via deze app. Ook zonder een betaald account kun je het merendeel van het aanbod bekijken, al komt er dan wel reclame tussendoor. De vernieuwde app is beschikbaar op televisies met een bouwjaar vanaf 2014.
 
YouTube
Een wereld zonder YouTube is niet meer voor te stellen. Voor je low-budget vlog, korte indie film, of de grappigste faal- en kattenvideo’s. En nieuwe dingen leer je tegenwoordig toch het makkelijkst via YouTube tutorials. Als je een klustutorial streamt via je smart tv in plaats van je smartphone, stort al jouw harde werk nooit meer zomaar in. Je hoeft je namelijk niet meer in allerlei bochten te wringen om te zien waar je de lijm moet aanbrengen! Op het beeldscherm van je tv zie je alles groot en duidelijk.
 
Games en ander leuks op je tv
Nog een tip: ook gamen (zonder gameconsole) kan via je tv, want via apps op je smart tv kun je nu ook coole spellen spelen. En sommige zijn zelfs gratis! Van retro-arcade spellen tot grafisch geavanceerde RPG’s. Pas wel op dat je niet net zo verslaafd raakt aan Candy Crush of Angry Birds als je tante op Facebook, maar gebeurt dat wel, dan kun je er met je vrienden even over praten via Skype op je smart tv.
 
Saved by Chromecast
Heb je geen smart tv maar zou je wel graag apps via je tv willen gebruiken? Dan kun je ook nog voor de Chromecast gaan. Zo kun je heel veel compatibele apps op je tv casten, niet alleen Juke maar ook Pocket Casts, Plex en Hulu. Pocket Casts is de beste verzamel-app voor podcasts, met Plex stream je je eigen video’s vanaf je computer of mobiel naar je tv, en met Hulu kijk je naar Handmaid’s Tale! Want die serie is namelijk weer niet beschikbaar op Netflix of Amazon Prime..  

Bron: Mediamarkt 
 
Winkel: 
Media Markt