Kies voor een dagje vegetarisch!

maandag, september 11, 2017 - 11:30
 
Kies je bewust of onbewust geregeld voor een dagje geen vlees? Dan ben jij een flexitariër! Flexitariërs laten het vlees af en toe staan. Niet alleen bij de avondmaaltijd, maar ook tussendoor!  Sommigen zijn flexitariër zonder het te beseffen, maar voor steeds meer mensen is het een bewuste keuze.
 
Voor je gezondheid is het bovendien niet nodig elke dag vlees te eten. Volgens het Voedingscentrum kun je prima zonder vlees of vis, als je goede vervangers en andere voedingsmiddelen eet om voldoende ijzer, vitamine B1 en B12 binnen te krijgen. 
 
Minder en beter vlees eten is niet alleen goed voor jezelf en de dieren, het is ook goed voor het milieu en het klimaat. De vee-industrie is immers verantwoordelijk voor veel vervuiling. De veehouderij is verantwoordelijk voor 18% van de wereldwijde uitstoot van broeikasgassen en levert daarmee een grote bijdrage aan de opwarming van de aarde.
 
En vegetarische recepten zijn er daarnaast in alle soorten en maten! Heb je even geen inspiratie, maar wel behoefte aan een dagje geen vlees? Laat je inspireren door de Allerhande van Albert Heijn: http://bit.ly/2eZK2HD. 
 
Winkel: 
Albert Heijn Eemplein